Videoregistratie
Een webinar of live-stream produceren?

Nu live evenementen niet doorgaan, storten heel veel bedrijven zich op webinars, virtuele meetings, video’s en live events. Voor sommige organisaties is dit gesneden koek, voor andere gaat er een hele nieuwe wereld open.

Bij het organiseren van een live evenement moet je altijd afvragen wat je wilt bereiken. Wil je alleen een boodschap naar buiten brengen om te laten zien dat je er nog bent of wil je ook interactie met het publiek.

Hierbij een paar tips (vanuit mijn visie): 

  • Bedenk goed na waarom je juist nu een online je boodschap wilt uitbrengen en bedenk een strategie. Nog te vaak wordt video zomaar ingezet. Zeker in deze tijden is mijn advies om na te denken waarom je aan de slag wilt met video. Wat is het doel? Wat wil je bereiken? Welke vorm past het beste bij je boodschap. Hoe vaak en waar wil je de video inzetten? Enzovoorts. De  ervaring leert dat wanneer je online events structureel aanbied, je doelgroep gewend raakt aan het online platform en dit zorgt er weer in hogere resultaten. Om online zichtbaar te blijven is frequente en krachtige communicatie nu heel belangrijk.
  • Een online evenement kan je ook met meerder personen presenteren waardoor de bezoeker de mogelijkheid heeft om naar meerdere professionals te luisteren. Dit kan via een videoverbinding of vanuit een studio, vergeet dan niet om rekening te houden met de 1,5 meter maatregel.
  • Betrek je publiek. Interactie blijft belangrijk bij het overbrengen van je verhaal, door de vragen van je publiek te beantwoorden betrek jij hun bij je verhaal. Bij een evenement waarbij je publiek fysiek aanwezig is gaat het altijd op deze manier, waarom zou dit online anders moeten gaan? Maak gebruik van het online publiek!
  • Denk goed naar over het online platform die je wilt gebruiken, er zijn genoeg gratis tools en deze kunnen prima werken. maar elk platform heeft zijn plus en min punten. Denk goed na over wat je echt nodig hebt.
  • Analyseer de statistieken zodat je er van kunt leren, gebruik een online evaluatieformulier dit geeft ook waardevolle inzichten.
  • Zorg dat je technisch ook alles hebt geregeld, het is verleidelijk om snel een eenvoudige video online te zetten, maar hou er rekening mee dat wij als mens erg visueel zijn ingesteld en ze snel online zullen weg zappen als de online presentatie van slechte beeld of geluid kwaliteit is.

Ik begrijp dat je niet gelijk wil investeren in een dure videoproductie, en dat is zeker niet nodig. Bepaal je productiebudget aan de hand van je boodschap en locatie. Voor sommige presentaties kun je al met een minimaal budget online gaan, maar een aandeelhoudersvergadering of een productpresentatie vraagt mogelijk om een videoregistratie met meerdere professionele camera’s waarbij de technische ondersteuning een belangrijke rol spelen.

Wil je meer weten met welke online oplossingen wij je kunnen helpen?
Ed Folmer
06-31952806