Dit jaar was de Paasviering op school extra bijzonder, wat wordt de volgende stap?

 
Afgelopen donderdag heb ik samen met de Oudervereniging en de kinderen van de Sint Adelbertusschool in Alkmaar wat onderdeel is van het SAKS een bijzondere Paasfilm gemaakt.
 
In verband met de regelgeving rond het Coronavirus was de jaarlijkse Paasviering op onze school helaas niet mogelijk. We realiseren ons dat de kinderen elkaar enorm missen.
Omdat we het vooral nu erg belangrijk vonden om de kinderen, ouders en leerkrachten met elkaar te verbinden, hebben wij besloten om een eigen Paasfilm te maken en alle kinderen hierbij te betrekken.
 
Via de Oudervereniging hebben wij de kinderen gevraagd een foto te maken van hun Paas knutselwerkjes. Ik heb de foto’s digitaal bewerkt en daarvan een animatie gemaakt, dit resulteerde in een en warme, lieve en vooral verbindende Paasfilm met een voorwoord van onze directie en een animatie over de betekenis van Pasen waarbij tekeningen van de kinderen tot leven kwamen.
 
Als we nu terugkijken naar de reacties van de leerkrachten, ouders en kinderen blijkt deze film een schot in de roos te zijn!
Ik ben super trots op iedereen die hieraan heeft meegewerkt. Deze film verbindt ons allemaal en laat zien waar het eigenlijk om gaat in het leven
 
Helaas kan ik de originele film niet online zetten. Maar hierbij toch een korte impressie, met dank aan mijn dochter Roos waarvan ik de tekeningen mocht gebruiken.
 

Dit bracht mij op een bijzonder idee,

 
Zou het nou niet leuk zijn als ik een mooie animatie met persoonlijke boodschap voor de mensen in de verzorging- en verpleeghuizen kan maken?
 
Mijn idee is als volgt:
 
Verzamel leuke tekeningen of foto’s van knutselwerken, in overleg maken wij hiervan een bijzondere animatie met een eigen video boodschap en deze animatie wordt dan digitaal afgeleverd.
De film mag ook een gezamenlijke boodschap aan alle bewoners zijn waarbij meerder families aan hebben meegewerkt. Of misschien is er een school die hieraan wil meewerken. alles is mogelijk.
 
Wie zou dit willen, of kan mij in contact brengen met een verzorging of verpleeghuis, waar er behoefte is om mensen met elkaar te verbinden?
 
 
Wij wensen iedereen een zalig Paasweekend toe, blijf gezond!